منوی دسته بندی

فلزیاب تصویری

دستگاه فلزیاب

در ابتدا لازم است یک مقدمه در نحوه و شیوه کار کردن فلزیاب تصویری و کل دستگاه هایی که با سیستم جی پی آر کار

میکنند ذکر شود:

این سوال بعضی از دوستان بوده است که ما یک تکه فلز در چند متری گذاشته ایم و اسکن کرده ایم اما دستگاه به جای فلز به ما حفره نشان داده است. تمام اشیا عالم دارای الکتریسیته ساکن در خود هستند. همه ما از دوره دبستان با این پدیده آشنا شدیم که اگر شانه ای را به موهایمان بکشیم شانه میتواند کاغذ را به خود جذب کند.

تمام یا همه ما دیده ایم که بخار آب به ظاهر بی خطر وقتی به صورت دو توده ابر در میاید میتواند بار الکتریکی به اندازه دوازده هزار ولت از خود تخلیه کند. یا همه ما با تجربه فازمتر اشنا هستیم که اگر برق مثبت یا فاز را از الکتریسیته شهر بگیریم میتوانیم بار منفی آن را با بدن خود تامین کنیم تا لامپ فازمتر روشن شود. الکتریسیته ساکن زمین منفی است.الکتریسیته ساکن اکثر فلزات مثبت است .

فلزیاب تصویری
فلزیاب تصویری

اگر شما فلزی را که بار مثبت دارد در زمینی که بار منفی دارد قرار دهید در همان لحظه آنها همدیگر را خنثی میکنند و شما تقریبا همان کاری کرده اید که تمام هواپیما های ضد رادار بر مبنای این تکنولوژی کارمی کنند. یعنی قرار دادن دو صفحه که بار متضاد دارند در کنار همدیگر میکنند . این خاصیت تمام اموج رادار را جذب کرده و از بازگشت آنها جلوگیری میکند.

برای اینکه این فلز برای رادار قابل ردیابی بشود باید مدتی زمان بگذرد تا بار الکتریکی فلز در زمین خنثی شود. این زمان بستگی به شرایط حداقل یک ماه است. البته این زمان نسبت به تخلیه بار مثبت هر چه بیشتر فلز دفن شده بیشتر باشد دریافت هاله یون منفی اطراف فلز و ارسال آن قوی تر خواهد بود. به همین خاطر شما به جای دیدن شکل فلز شکل حفره ای که جای خنثی شده فلز ایجاد کرده است را میبینید.

چگونه با فلزیاب تصویری کار کنیم ؟

توصیه ای که به دوستانی که دستگاه جی پی ار دارند میشود این است که قبل از اینکه برای جستجوی واقعی اقدام کنند مدتی با نحوه کار کردن دستگاه فلزیاب تصویری اشنا شوند بعد به این کار اقدام کنند تا بهترین نتیجه را بگیرند. به عنوان مثال توصیه می شود که یک فلز مسی یا برنجی را در یک مکان امن دفن کنند و بعد از آن چندین اسکن از جهات مختلف بگیرند تا به طور کامل با شیوه کار کردن دستگاه اشنا شوند.

در زمان اسکن با فلزیاب تصویری در تمامی مراحل اسکن سعی بر این شود ارتفاع فاصله سنسور با زمین ثابت باشد و از حرکت عرضی به شدت پرهیز شود. از نظر علمی فرکانسی که در ان لحظه ساطع می شود دوباره در همان سطح باید توسط لوپ جذب شود. در کل به دلیل کار کردن دستگاههای جی پی آر بر مبنای یون های احاطه کننده فلز ، ما تصویر هاله ای مانند جسم را داریم و نه شکل خود جسم.

نحوه تمرین با فلزیاب تصویری جهت گرفتن اسکن :

بهترین حالت برای تست این است که شما یک چاه ۱.۵ متر یا ۲ متری بکنید و در آن یک تونل به طول ۱.۵ متر بزنید و در آن یک کیلو فلز غیر آهنی مانند مس یا برنج قرار داده و بعد مدتی روی آن تمرین کنید.

فلزیاب تصویری
فلزیاب تصویری

در کلیه فلزیاب های تصویری سطح حفاری برای تست بدین صورت باید باشد. در مرحله دوم خاک را بصورت عمودی حفاری میکنید و سعی بر آن باشد عمق حفاری زیاد نباشد! سپس از انتها به شکل L یک تونل حفر کنید که فلزتان به سختی وارد آن شود. (یعنی به خاک زیاد آسیب نرسانید). هدف از این کار این می باشد که دی الکتریک خاک به هم نخورد و شما می بایستی در مرحله بعدی کار فلزی را دراین تونل تعبیه کنید. حالا میتوانید محل حفاری را پر کنید و یا از کنارآن شروع به اسکن نمائید (البته پس از گذشت ۶ ماه.) دقت شود که خط اول اسکن بر روی فلز نباشد.

اسکن نهایی با فلزیاب تصویری
اسکن نهایی با فلزیاب تصویری

اشتباهات اپراتور ها در حین تمرین با اسکنر ها :

اشتباهی که یک سری دیگر از دوستان کرده اند این است که به جای اینکه یک فلز مانند مس یا برنج یا مفرق قرار بدهند یک تکه آهن یا فولاد یا چدن قرار داده اند که باید این نکته ذکر شود که دستگاه های OKM به طور اتوماتیک طراحی شده اند که قطعات اهنی را حذف کنند. نکته مهم دیگر در کار کردن با دستگا ه های او کی ام این است که علاوه بر سیستم جی پی ار در دستگاه سیستم مگنیتیک فیلد سنسور هم همزمان با آن کار میکند.

بعضی از دوستان وقتی اسکن کرده اند اکثر تصویر یا ابی شده است یا کلا قرمز. گرچه برای حرفه ای ها تشخیص هدف در این حالت ها هم مشکل نیست اما دلیل آن این است که وقتی شما اسکن را شروع میکنید دستگاه خط اول تصویری به شما نمیدهد و دلیل ان این است که دستگاه خط اول را به عنوان خط بیس یا پایه ذخیره میکند و خط دوم شما را با خط اول مقایسه میکند و تصویر به شما میدهد.

خط سوم با باخط دوم و خط اول و خط چهارم را با سه خط اول به همین خاطر اگر شما از یک جا با مواد معدنی بالا اسکن خود را شروع کنید در خطوط بعدی کل تصویر شما آبی میشود و فقط خط اول شما قرمز باقی می ماند یا بر عکس اگر شما اسکن خود را از جایی با مواد معدنی کم شروع کنید و بعد روی مواد معدنی بروید اسکن شما نارنجی یا قرمز میشود و خط اول ابی باقی میماند.

خاصیت آن مورد در ان است که اگر شما در جایی با مواد معدنی بالا کار کنید دستگاه مواد معدنی را به عنوان خاک زمینه میگیرد و از تاثیر گذاری مواد معدنی روی اسکن شما جلوگیری میکند به همین خاطر همیشه توصیه میشود که اگر به جایی مشکوک هستید حتما آن محل را از دو جهت مخالف اسکن کنید تا بهترین تصویر را بگیرید.

فروش فلزیاب وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما